• İletişim
  • Reklam Ver
  • Künye
Cumartesi, Nisan 21, 2018
8 °c
Istanbul
13 ° Sun
16 ° Mon
18 ° Tue
18 ° Wed
BSN Haber
  • Siyaset
  • Ana Manşet
  • Gündem
  • Dünya
  • Alt Başlıklar
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Manşet
  • Medya
No Result
View All Result
BSN Haber
No Result
View All Result
Mitoloji Nedir Mitoloji efsaneleri gerçek mi Zeus Poseidon Hades kim

Mitoloji Nedir ? Mitoloji efsaneleri gerçek mi ? Zeus Poseidon Hades kim ?

by bilal
11 Ağustos 2017
in Ana Manşet, Dünya, Genel, Kültür
0
122
SHARES
1.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mitoloji Nedir ? Mitoloji efsaneleri gerçek mi ? Zeus Poseidon Hades kimdir ?

Mitoloji Nedir ? Mitoloji efsaneleri gerçek mi ? Zeus Poseidon Hades kimdir ?

Mitoloji Nedir ? Mitoloji efsaneleri gerçek mi ? Zeus Poseidon Hades kimdir ? İsterseniz önce mitolojinin ne olduğuyla başlayalım. Filmini izlediğiniz, çıktığınız tatilde rehberinizin bir çok kez bahsettiği Zeus Poseidon Hades gibi tanrı olarak geçen hayal ürünü isimlerin nasıl ortaya çıktığını merak ediyorsanız öncelikle bunların hayal ürünü olduğunu söylemekle başlayalım. Tarihin eski dönemlerinde insanlar gök gürültüsünden  korkmuşlardır. Denizin kabarması da insanları korkuttu. Bu korku onların hikayeler üretmesine neden oldu. Üretilmiş hikayelerdir bunlar. Mitoloji olarak Mısır’da Yunanistan’da son olarak da kuzey’de Norveç’de tanrı hikayeleri üretilmiştir. En çok bilinen ve bir çok filmi belgeseli yapılanı ise yunan mitelojisidir. Yunan mitelojisinde bir çok tanrı bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü Zeustur. Şimdi tam olarak günümüze kadar taşınmış yunan mitoloji tanrılarının hikayesini özet olarak geçelim.

Titanlar kimdir? Titanlar yunan mitolojisinde neyi ifade etmektedir.

Yunan mitolojisinde titanlar zeus hades poseidon ve sözü geçen diğer tanrıların babasıdır. Uydurdukları hikayeye göre tüm gücü elinde bulunduran tanrı titanlar bir rüya görürler yada bir büyücüden doğacak çocuklarının onu büyüdüklerinde yenerek elinde ki gücü alacağını duyarlar. Titan bir önlem olarak doğan çocuklarını yemeye başlar. Bir bütün olarak midesine indirir doğan her çocuğunu poseidon da hades de ve diğerleri de bu akıbet nedeniyle titanın midesinde bulunmaktadır. Zeus doğduğunda ise annesi kardeşlerinin akıbetine uğramaması için zeus yerine bir taşı sarmalayarak titana zeus olduğunu söylediği taşı yedirir. Zeus ise uzaklaştırılır uzak bir yerde büyür. Erişkin çağa geldiğinde ise babası Titanı yenerek kardeşlerini titanın midesinden çıkartır. Her kardeşinin ayrı bir gücü bulunmaktadır. Daha sonra bu güçlerini yönetimi paylaşarak ama liderliği zeus üstlenerek tanrısal işlerini yapmaya başlarlar.

Zeus yunan mitolojisi tanrısı zeus kimdirZeus yunan mitolojisi tanrısı zeus kimdir
Zeus yunan mitolojisi tanrısı zeus kimdir

Zeus Kimdir ? Zeus gerçekten tanrı mıdır. Zeus’un güçleri nelerdir ?

Zeus kimdir ? Zeus gerçekten tanrı mıdır ? Zeus’un güçleri nelerdir? Zeus’un tanrılar tanrısı olarak inanan yunanlılar sanırım en çok şimşeklerden korkmuşlardır. Bu nedenle de şimşek gücü olan Zeus’u tanrılar tanrısı olarak seçmişlerdir. Tabi o dönemde insanların bir çok hikaye uydurduğunu ve bu hikayelerin birbirlerini sürekli konuşularak beslediğini düşünürsek yunan toplumuna iyice oturmuştur bu tanrı inanışları.

Poseidon Kimdir Poseidon'un Güçleri nelerdir
Poseidon Kimdir Poseidon’un Güçleri nelerdir

Poseidon Kimdir? Poseidon’un Güçleri nelerdir ?

Poseidon kimdir? poseidon’un güçleri nelerdir ? Poseidon olarak adlandırdıkları uydurma tanrılarının denizden sorumlu olduğunu düşünmüşlerdir. Denizde yaşadıkları sorunlar dalgalar tusunamilerden korkmaları özellikle bir ada ülkesi olarak yunanistanda güçlü bir tanrı olarak görülmesine neden olmuştur poseidon’un . Poseidon’un güçleri denen şey denizde yaşanan doğal afetlerden başkası değildir.

Hades Kimdir Hades nerede yaşar Yunan mitolojisinde Cehennem neresidir
Hades Kimdir Hades nerede yaşar Yunan mitolojisinde Cehennem neresidir

Hades Kimdir? Hades nerede yaşar? Yunan mitolojisinde Cehennem neresidir?

Yunan mitolojisinde en yaşlı ve en sevimsiz tanrı uydurması sanırım hadestir. Hades’in çalışma alanı yerin en alt katlarında karanlık olan cehennem olarak adlandırdıkları öldüklerinde gidecekleri yer olarak düşündükleri yeri yöneten tanrıdır. Bu nedenle de Hadesten pek haz edilmez. İnsanlar öldüklerinde Hadesin yönetiminde bu yerin altında bulunan cehenneme gideceklerine inanırlardı.

Bahsettiğimiz bu uydurma tanrılara başkaları da eklenmektedir. Bir çok doğa olayını bir tanrıya ve bir hikayeye giydirerek o dönemleri yaşamışlardır. Hatta yaz kış sonbahar ve ilkbahar için de bir hikaye uydurmuşlardır. Hades birgün güzel tanrılardan birinin kızını kaçırır ve karanlıklar bölgesine yerin dibine indirir. Yerin dibini boylayan bu hatun yasak bir meyve yiyerek cezayı hak eder. Ceza vs olayları bittikten sonra da bir anlaşma yapılır. Yılın 3 ayında bu karanlık bölgede kalacaktır. Yılın kalan diğer aylarında ise karanlıklar bölgesinde hadesin yanında duracaktır. Bu hikayeyi uyduran yunanlılar, kış aylarını karanlık bölgede yer aldığı zaman olarak belirlemişlerdir. Tahmin edin bakalım bu hatunun anasının görevi nedir. Bu hatunun anası ise topraktan ekinden sorumlu tanrı hatundur. O mutluysa ekin olurmuş. Mutsuzsa ekin olmazmış. Kızı karanlıklar bölgesinden cehennemden çıkarsa mutlu olur. Yani bu aya ilk bahar diyoruz.. Yaz aylarında çok mutlu olmaya devam eder. Sonbahar da ise kızının tekrar yer aldına hadesin yanına gideceği için hüzünlü olur. Kış aylarında ise hayata küser hava soğur jar falan yağar yani =)) Eski insanların bilimle gelişen gerçekleri bilmemeleri nedeniyle bugun bize komik gelen bu inanışlar o dönem için doğal sayılabilir. Düşünsenize daha önce hiçbir bilimsel gerçekten habersizsiniz hiç yıldırım görmediniz. Size kimse böyle bir doğa olayından bahsetmemişse ve birden yıldırıma şahit olsanız buna ne derdiniz. Ne düşünürdünüz ? Empati yaparsanız bu tür inanışların o dönem için gayet doğal olduğunu düşünebiliriz.

zeus varmıydı

zeus peygamber mi

zeus gerçekte kimdir

türkiyedeki mitolojik yerler

efsanevi mekanlar

zeus aslında kimdir

mitolojik yerler ve mitik coğrafya

mitolojik yer isimleri

Share49Tweet31Share12
bilal

bilal

Related Posts

YPG PYD SDG bir terör örgütü mü?

YPG PYD SDG bir terör örgütü mü?

by bilal
3 Şubat 2018
0

YPG PYD SDG bir terör örgütü mü? YPG PYD SDG bir terör örgütü mü? Adını Birçok yerde birçok harfi ile...

Suriye Burseya Dağı Nerede Haritası konumu

Suriye Burseya Dağı Nerede Haritası

by bilal
22 Ocak 2018
0

Suriye Burseya Dağı Nerede Haritası Suriye Burseya Dağı Nerede Haritası Suriye Burseya Dağı Nerede Haritası Türkiye'nin Afrin operasyonu sırasında ypg...

Dünya’da en çok bulunan element Nedir hangisidir

Dünya’da en çok bulunan element Nedir Hangisidir ?

by bilal
13 Aralık 2017
0

Dünya’da en çok bulunan element Nedir Hangisidir ? Dünya’da en çok bulunan element Nedir Hangisidir ? Dünya’da en çok bulunan...

Uzak doğuda insanlar neden çekik gözlüdür

Uzak doğuda insanlar neden çekik gözlüdür ?

by bilal
13 Aralık 2017
0

Uzak doğuda insanlar neden çekik gözlüdür ? Uzak doğuda insanlar neden çekik gözlüdür ? Uzak doğuda insanlar neden çekik gözlüdür...

BSN Haber

Copyright © 2017 BSNHABER

Navigate Site

  • İletişim
  • Reklam Ver
  • Künye

Bizi Takip Edin

No Result
View All Result
  • Siyaset
  • Ana Manşet
  • Gündem
  • Dünya
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Medya

Copyright © 2017 BSNHABER

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In